На прага на зимните празници къщи за гости пропищяха от хакерски

...
На прага на зимните празници къщи за гости пропищяха от хакерски
Коментари Харесай

Хакерски атаки поставят под риск резервациите за зимните празници

На прага на зимните празници къщи за посетители пропищяха от хакерски офанзиви.

Застрашени от финансови загуби са освен притежателите, само че и потребителите.

От седмица Цветанка Върбанова прослушва листата с клиенти, резервирали къщата й за посетители в село Вълчовци. Причината - самоличността ѝ във Фейсбук е открадната и от нейно име оперира незнаен.

" Свърза се една клиентка, която ми писала в къщата за посетители и сподели, че незабавно някой дава отговор на британски “, сподели Цветанка Върбанова от с. Вълчовци пред bTV.

Собственичката се свързва с ГДБОП. IP адресът е открит.

" Човекът откраднал самоличността ми може да лъже хората и те да изпращат пари по непозната банкова сметка. Къщата е цялостна за Коледа, за Нова година, за 8 декември. Ако дойдат инцидентно и други хора, които не чакам, аз не знам, няма къде да ги настаня “, съобщи Върбанова.

С увеличение на потреблението на интернет, пораства и броят на хакерските офанзиви, предизвестяват специалисти и поучават: ключова дума от минимум 8 признака, без смисъл.

" Букви - основни и дребни, числа и препинателни знаци и тогава всички вероятни комбинации могат да се извъртят от компютърна стратегия за над 1000 години. Това е по-голямата сигурност “, изясни доцент доктор Делян Генков, ръководител  катедра " Компютърни системи и технологии “ в ТУ – Габрово.

Експерти по киберсигурност пресмятат, че за последната година интернет закононарушенията са скочили с над 300%.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР